Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Balzamikový ocet se vyrábí z hroznů: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Alba, Ancellotta, Fortana, Montuni. Hrozny se rozdrtí, vznikne čerstvý mošt, který putuje do výparníku, kde ze 4kg hrozna vzniká 1kg koncentrovaného hroznového moštu. Smísením koncentrovaného hroznového moštu s vinným octem a karamelem vzniká Balzamikový ocet, který zraje v dřevěných sudech, které bývají dubové, kaštanové, jasanové či třešňové. Dle délky zrání vzniká ocet maturato "zralý", který v sudech zraje 3 měsíce až 3 roky a dále pak vzniká ocet invecchiato "starý", který zraje déle než 3 roky.
Glazé Carandini rozšiřují možnosti použití balzamikového octa z Modeny IGP a bílého vinného octa s hroznovým moštem. Díky krémové konzistenci a vyvážené chuti vám umožňují experimentovat, zdobit a dobarvovat mnoho jídel, sladkých i slaných. Glazé je ideálním ochucovadlem pro rychlé a snadné přidání chuti.
Zálivka z vinného octa a z hroznového moštu IL TORRIONE 500 ml
Tento ocet je směsí bílého vinného octa a koncentrovaného hroznového moštu. Má podobnou sladko-kyselou chuť jako Aceto Balsamico di Modena, avšak narozdíl od něj neobsahuje barvivo karamel.
Vynikající ochucovadlo do zeleninových salátů.
Balzamikový ocet (balsamico) z Modeny IL TORRIONE 500 ml
Aceto balsamico di Modena I.G.P. (I.G.P. = identificazione geografica protetta) neboli Balzamikový ocet z Modeny CHZO = chráněné zeměpisné označení je ocet, který vzniká spojením vinného octa, koncentrovaného hroznového moštu a karamelu.
Svou charakteristickou sladko-kyselou chuť získává zráním v dřevěných sudech. Je vynikající do zeleninových salátů.
Bio balzamikový ocet z Modeny IL TORRIONE 250 ml
Aceto balsamico bio di Modena IGP (IGP = identificazione geografica protetta) [čti ačeto balzámiko dy módena] neboli Balzamikový bio ocet z Modeny CHZO = chráněné zeměpisné označení je ocet, který vzniká spojením vinného octa, koncentrovaného hroznového moštu a karamelu. Produkt je vyroben z ekologicky pěstovaných hroznů.
Svou charakteristickou sladko-kyselou chuť získává zráním v dřevěných sudech. Je vynikající do zeleninových salátů.
Glazé s balzamikovým octem CARANDINI 250ml
Balzamikové glazé, krém či redukce je dresink nebo zálivka s Aceto Balsamico di Modena IGP. Váš dokonalý společník na saláty, k masu, sýrům, hranolkám, rybám.
Glazé bílé sladkokyselé s vinným octem CARANDINI 250ml
Hustý sladkokyselý krém, nazývaný také jako redukce či glazé je dresink na bázi vinného octa a hroznového moštu. Doporučuje se např. k červeným nebo bílým masům, k rybám nebo do zeleninových salátů. Jedinečně chutná i na dezertech a zmrzlinách.
Crema balsamica lesní ovoce CARANDINI 250ml
Balzamikový krém, redukce či glazé je dresink na bázi octa Aceto Balsamico di Modena I.G.P. s aroma lesního ovoce. Ideální na zdobení zmrzlin, desertů a ovoce.
Glazé s balzamikovým octem s citronovou příchutí CARANDINI 250ml
Balzamikové glazé, krém či redukce je dresink nebo zálivka s Aceto Balsamico di Modena IGP a aroma citronů.Váš dokonalý společník na zmrzlinu, ovoce a dezerty.
Glazé s balzamikovým octem s příchutí ořech a hruška CARANDINI 250ml
Balzamikové glazé, krém či redukce je dresink nebo zálivka s Aceto Balsamico di Modena IGP a aroma ořechu a hrušky. Váš dokonalý společník k masu, sýrům, hranolkám, rybám či rizotu.
Glassa con Aceto Balsamico di Modena - balzamikové glazé CARANDINI 500ml
Balzamikové glazé, redukce či dresink je zálivka, která vznikla spojením Aceto Balsamico di Modena I.G.P. (I.G.P. indicazione geografica protetta, CHZO chráněné zeměpisné označení) s koncentrovaným hroznovým moštem. Pro svou sladkokyselou chuť se perfektně hodí na saláty, maso, sýr, hranolky, ryby a jiné pokrmy. V Itálii se hojně používá na zmrzliny a dezerty.
Balzamikový ocet z Modeny I.G.P. Emilio CARANDINI 250 ml
Aceto Balsamico di Modena I.G.P. Emilio je balzamikový ocet z Modeny CHZO (chráněné zeměpisné označení), který zraje v dřevěných sudech. Vyrábí se z koncentrovaného hroznového moštu a vinného octa. Má tmavě hnědou barvu a jemnou konzistenci.
Pro svou obzvláště příjemnou chuť a harmonickou vůni dobře ladí se sladkými i slanými pokrmy.
Balzamikový ocet (balsamico) z Modeny IL TORRIONE 5000 ml
Aceto balsamico di Modena I.G.P. (I.G.P. = identificazione geografica protetta) neboli Balzamikový ocet z Modeny CHZO = chráněné zeměpisné označení je ocet, který vzniká spojením vinného octa, koncentrovaného hroznového moštu a karamelu.
Svou charakteristickou sladko-kyselou chuť získává zráním v dřevěných sudech. Je vynikající do zeleninových salátů.
433,90 Kč
Cena bez DPH 387,41 Kč
Skladem
Původ Balzamikového octa z Modeny sahá tak daleko, že se někteří jeho zastánci a patroni „Modenského směru“ domnívají, že je to produkt, který existuje odjakživa, nebo že byl alespoň součástí modenské kulturní tradice již od vzniku města Modena v regionu Emilia Romagna. Má se také za to, že ve Středověku zdejší šlechtické rodiny obdarovávali své zasnoubené dcery sadou Balzamikového octa jako součást jejich věna.