Grana Padano D.O.P. výseč 1271 g
Grana Padano je typický italský přírodní tvrdý sýr z nepasterizovaného kravského mléka, který se může vyrábět pouze v daných provinciích regionu Emilia Romagna. Grana znamená zrnka, a to proto, že struktura sýru je granulovaná, drobivá. Padano znamená z oblasti pádské nížiny.
Tento produkt je možné objednat pouze s vlastní dopravou CANO!
Detailní popis
PŘÍRODNÍ TVRDÝ SÝR
Složení
Mléko, jedlá sůl, syřidlo, konzervant: lysozym (vaječná bílkovina).
Alergenní informace
Obsahuje mléko a vejce.
Obsah tuku v sušině
min. 32%
Návod k použití
Používá se samotný, k vínu, nebo strouhaný do těstovin, na pizzu.
Země původu
Itálie
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota | 1654 kJ/398 kcal |
Tuky | 29g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 18g |
Sacharidy | 0g |
z toho cukry | 0g |
Bílkoviny | 33g |
Sůl | 1,5g |
Specifikační body
Charakteristika: Má hladkou, tvrdou kůrku tmavé nebo zlatožluté barvy, uvnitř je bílý nebo světležlutý. Jeho aroma a chuť je velmi jemná, delikátní, lehce pikantní. Je to ideální komplexní sýr, který je zdraví prospěšný, má vysoký obsah bílkovin, minerálních solí, vitamínů, méně tuku, avšak zdravého, je lehce stravitelný.
Mléko pro jeho výrobu pochází od krav, které se krmí nejen trávou, ale i zelenými pícninami, což jsou rostliny pěstované ke krmným účelům jako například kukuřice, slunečnice, proso, cukrová třtina a jiné. Grana obsahuje mléko ze dvojího dojení, které se nechá několik hodin odstát a pak se z něj částečně odebere vytvořená smetana, tím se dosáhne toho, že sýr je polotučný, obsahuje 32% tuku. Dále pak zraje při okolní teplotě 15-22°C ve velkých kulatých formách, které váží 24 - 40kg po dobu 9 - 16 měsíců.
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!