Kuskus s masem
Co budete potřebovat pro 4-6 osob?
500 g masa dle vlastní chuti (jehněčí, hovězí, kuřecí atd.)
2 cibule
1 stroužek česneku
2 mrkve
2 cukety
1 list celeru
2 rajčata
1 bobkový list
½ sklenice bílého vína
2 dl masového vývaru olivový
olej, sůl, pepř a petržel
Postup:
Maso nakrájejte na kostky.
Do kastrůlku nalijte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibulku, prolisujte česnek a osmahněte dozlatova, přidejte maso, nechte ho zatáhnout, dle chuti přidejte ½ sklenice vína.
Potom přidejte nakrájenou petržel, mrkev, bobkový list, oloupaná nakrájená rajčata a vroucí vývar.
Přikryjte pokličkou a na středním plameni vařte cca 1 hodinu. Nakonec přidejte nakrájené cukety a petržel.
Osolte, opepřete a přiveďte k varu, pozor nenechte vyvařit příliš.
Kuskus uvařte dle základního receptu, servírujte na talíř spolu s masem a zeleninou.
Zobrazit soubory ke stažení
Skrýt soubory ke stažení