Načerno&Nažluto
Doba přípravy: 30 min
Porce: 4
INGREDIENCE
- 400 gr kuskusu BACCHINI
- 200 gr sépií
- 5 garnátů
- 1 červená cibule
- 1 sáček šafránových pestíků
- 1 lžíce inkoustu ze sépie
- 1 citrón
- 100 ml bílého octa
- 150 gr cukru
- 1 stroužek česneku
- čerstvý zázvor dle potřeby
- panenský olivový olej dle potřeby
- sůl dle potřeby
- pepř dle potřeby
- čerstvé oregáno dle potřeby
- čerstvá bazalka dle potřeby
- čerstvý tymián dle potřeby
- pažitka dle potřeby
POSTUP
Rozdělte kuskus na dvě části a připravte podle základního receptu s tím, že jednu část obarvíte šafránem rozpuštěným ve vařící vodě a druhou část obarvíte inkoustem ze sépie. Očistěte sépii, tělo nakrájejte na velmi jemné nudličky, zakápněte olejem, osolte, opepřete a přidejte nastrouhaný zázvor. Chapadla sépie spařte ve vodě s kapkou oleje. Očistěte garnáty, vyprázdněte hlavy do skleničky, zakápněte olejem, citronem a osolte a pak rozmixujte na krém, poslouží na ozdobu talíře. Oloupejte cibuli a nakrájejte na stroužky, spařte půllitrem vody smíchaným s octem, cukrem a 1 lžící soli. Pak cibuli ochlaďte ve vodě s ledem. Do větší sběračky namíchejte oba kuskusy a naaranžujte kopeček na talíř, hlavami garnáta obložte kuskus a na vršek umístěte syrového garnáta, syrovou sépii a chapadla, dozdobte upravenou cibulí a krémem, na závěr ozdobte bylinkami.