Risotto con funghi
Co budete na Risotto potřebovat?
- 350g rýže Arborio
- 300g čerstvých hřibů nebo jiných hub
- 1l rostlinného vývaru
- 80g másla
- 1/2 sklenky bílého suchého vína
- 1 snítka zelené petrželky
- 40g strouhaného parmazánu
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- špetka mořské soli
Postup:
V hrnci rozpusťte máslo a extra panenský olivový olej, přidejte očištěné a pokrájené houby a za občasného míchání duste asi 5 minut. Podušené houby vyndejte na talířek. Do rozpuštěného másla, přidejte rýži a restujte po dobu 4 minut, stále míchejte. Podlijte bílým vínem a nechte vařením odpařit. Po sběračkách postupně přilévejte horký vývar, další sběračku přidejte až když je předchozí vývar kompletně absorbován do rýže. Mezitím si nadrobno nasekáme zelenou petrželku a do podušené rýže vmícháme spolu s připravenými hřiby. Za stálého míchání povaříme ještě asi 5 minut. Hotové risotto dle chuti dosolíme a přidáme strouhaný parmazán.Necháme odpočinout pod pokličkou po dobu 2 minut a servírujeme v hlubokém talíři nebo misce.
Suroviny můžete nakoupit přímo na našem E-shopu: