Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Co si takhle uvařit pravé italské risotto? Nejdříve musíte vybrat správný typ rýže a s tím Vám rádi poradíme. Nejpoužívanějšími rýžemi na risotto jsou v celé Itálii Carnaroli a Arborio, rýže které lehce nasáknou chuť použitých ingrediencí. Navíc mají kulatá zrna a vysoký obsah škrobu, uvařené risotto má pak lepkavý charakter. Rýži je dobré vařit ve vývaru nebo kvalitním italském víně. Nejdůležitější ale při celé přípavě italského risotta je neustálé míchání. Pokud máte chuť na kvalitní sypkou rýži, tak i s tím si víme rady. Vyzkoušejte rýži Basmatti, jasmínovou, dlouhozrnnou nebo parboiled. U nás si vyberou i příznivci Sushi rýže. A teď už jen sklenku vína do ruky a s chutí do toho.