Špagety alla carbonara (spaghetti)
Co budete na špagety potřebovat?
- 500 g špagety Riscossa,
- 100 g prorostlé slaniny,
- 200 ml rostlinné smetany,
- 80 g strouhaného parmezánu,
- 5 žloutků,
- 1 lžíce másla,
- sůl,
- čerstvě mletý bílý pepř,
- olivový olej
Postup:
TIP: Zkuste v receptu nahradit špagety za jiný typ těstovin - například:
- Penne rigate
rýhované trubky - Eliche
vrtule - Farfalle
mašle
- V dostatečném množství osolené vody uvaříme špagety “al dente“.
- Slijeme je a necháme v cedníku okapat.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme slaninu pokrájenou na kostičky a opečeme dozlatova.
- Smetanu nalijeme do misky a rozkvedláme v ní žloutky, po částech zašleháme strouhaný sýr, osolíme a opepříme.
- Smetanovou směs nalijeme do pánve se slaninou a za stálého míchání krátce povaříme. Vypneme, přidáme hotové špagety a máslo, vše dobře promícháme.
- Upravíme na předehřáté talíře a podáváme.
Ušetříme vám čas s nákupem:
Objednejte si vybrané suroviny přímo na našem eshopu: