Spaghetti špagety GAROFALO 500g
Spaghetti Pasta di Gragnano IGP GAROFALO 500g
Špagety jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice vyrobené v Gragnanu, rodném městě těstovin. Pasta di Gragnano IGP je chráněné zeměpisné označení původu, oblast produkce se nachází na celém území obce Gragnano, v provincii Neapol, v regionu Kampánie. Pasta di Gragnano IGP má homogenní slámově žlutou barvu a vyznačuje se drsným povrchem daným použitím bronzových matric, které určují jejich mimořádnou schopnost vázat se s různými omáčkami. Po uvaření je její konzistence pevná a pružná, nelepí se, má výraznou chuť po tvrdé pšenici a jasnou vůni po zralé pšenici.
Nejznámější recepty: spaghetti alla bolognese, spaghetti alla carbonara, spaghetti aglio olio e peperoncino.
Detailní popis
SEMOLINOVÉ SUŠENÉ TĚSTOVINY
PASTA DI GRAGNANO IGP
Složení
Semolina z tvrdé pšenice.
Alergenní informace
Obsahuje pšenici.
Může obsahovat stopy sóji.
Skladování
Uchovejte v chladu a suchu.
Návod k použití
Těstoviny vhodíme do vařící se osolené vody (na 100g těstovin 1 litr vody) a vaříme 10 minut.
Země původu
Itálie
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota | 1489 kJ/351 kcal |
Tuky | 1g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2g |
Sacharidy | 70g |
z toho cukry
Vláknina |
3g
3g |
Bílkoviny | 14g |
Sůl | < 0,01g |
Specifikační body
Vysoce kvalitní těstoviny značky Garofalo z prémiového segmentu těstovin.
Továrna na těstoviny Garofalo se nachází v městečku Gragnano, na jihu Neapole blízko Pompeí. Považuje se za rodné město těstovin, kde jejich historie sahá až do 16. století. V tomto příjemném městečku, které je ukryto mezi mořem a horami, je ideální klima na výrobu a sušení těstovin. Tradice značky Garofalo se datuje do 18. století, kdy poprvé Městská pravomoc Gragnana garantovala panu Garofalovi oficiální licenci na výrobu a prodej těstovin.
200 let zkušeností je obrovskou výhodou v rozvoji značky Garofalo. Vyrábět těstoviny ve městě Gragnano, to jsou generace lidí oplývající znalostmi, talentem a pýchou, které vytvořily kvalitu, která se druhá taková nenajde. Druhá a třetí generace začlenily do Garofalovy dekády zkušeností umění a dovednosti výroby těstovin efektivitu dnešní technologie. Garofalovým cílem je vyrobit každý jednotlivý tvar s nejvyšší péčí, která je založena na nejvhodnějších surovinách. Účelem je zacházet s každým tvarem jedinečně, nejlepšího výsledku se dosáhne využitím plnohodnotného postupu a programu. Klíčem je důraz na sušící schéma, jakož i na důležité konstanty jako voda, teplota a kontrola matrice. To, jak výrobek vypadá je ovlivněno tloušťkou a řezem. Každá matrice je monitorována, tloušťka se pravidelně kontroluje a musí zapadnout do určitého rozmezí, které kontroluje železný protoptyp na každé linii.
Garofalo vybírá tu nejlepší tvrdou pšenici se správnými vlastnostmi a pouze ty nejlepší dodavatele, kteří splňují nejpřísnější technické podmínky.
Hlavními vlastnosti, které požaduje jsou:
- Kvalita lepku: interně kontroluje každou šarži značky Garofalo, používá stejné zařízení na lepek, které používají i dodavatelé semoliny. Tak je zajištěna dvojitá kontrola, ve které se dohlíží na sílu, lepivost a elastičnost lepku. Nakonec se ještě zkontroluje vizuálně.
- Barva: mimořádně důležitá! Zařízením Minolta se kontrolují černé a bílé tečky Rovněž všechny standardní kontroly jako obsah popílku, měření zrnitosti, mikrobiologie, měkká pšenice.
Nejlepší obal pro těstoviny? Těstoviny samotné! Těstoviny již sami o sobě atraktivně vypadají a dokonce ještě lépe, jestliže jsou to těstoviny Garofalo, které mají jasnou barvu, drsný povrch a správnou tloušťku. Výsledkem je absolutně průhledný obal, který zdůrazňuje těstoviny samotné. Výrobcovo logo je jediným zásahem do designu. Garofalo se podepisuje na každý obal, aby tak projevil osobní garanci kvality.
Garofalo je pyšný i na to, že je prvním italským výrobcem těstovin, který získal ISO 9002 Quality System v roce 1996. Získal i mezinárodní certifikáty kvality ISO 14001, BRC, JAS.
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!