Černé sépiové špagety 500g
Spaghetti seppia černé sépiové špagety DALLA COSTA 500g
Černé sépiové špagety jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice (Triticum durum) tenkého a dlouhého tvaru. V suchém stavu jsou přibližně 27 cm dlouhé a jejich průměr je 1,4 mm.
Špagety jsou ochucené a dobarvené sépiovou černí.
Detailní popis
SEMOLINOVÉ TĚSTOVINY SUŠENÉ OCHUCENÉ SÉPIOVOU ČERNÍ
Složení
semolina z tvrdé pšenice, sépiová čerň 4,3% (sépiový inkoust, jedlá sůl, voda), sušená ryba, citronová šťáva, voda.
Země původu pšenice: země EU a mimo EU
Alergenní informace
Obsahuje pšenici, ryby, měkkýše.
Může obsahovat sóju a hořčici.
Návod k použití
Těstoviny vhodíme do vařící se osolené vody a za občasného míchání vaříme 9 -11 min, pak scedíme.
Země původu
Itálie
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota | 1491 kJ/352 kcal |
Tuky | 1,4g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3g |
Sacharidy | 70g |
z toho cukry | 3g |
Vláknina | 3,5g |
Bílkoviny | 13g |
Sůl | 0,5g |
Recept Spaghetti alla Veneziana
500g sépiových špaget
500g loupaných krevet
250g čerstvých loupaných krájených rajčat
1 stroužek česneku
1 snítka petržele
½ cibule
extra panenský olivový olej
sůl, pepř
Na pánvi zpěníme na větším množství olivového oleje nakrájenou cibulku, přidáme rajčata zbavená semínek nakrájená na kousky a plátky česneku. Jakmile rajčata povolí, osolíme, opepříme a dusíme za občasného míchání na mírném ohni cca 20 minut. Poté přidáme krevety, nadrobno nakrájenou petržel a pár minut povaříme. Špagety uvaříme al dente, scedíme, přidáme do pánve, dobře promícháme s omáčkou a podáváme posypané petrželkou.
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!