Vermicelli alla putanesca
Co budete na špagety potřebovat?
- 500 g těstovin Vermicelli RISCOSSA č.4,
- 700 g loupaných nebo koktejlových rajčat,
- 150 ml panenského olivového oleje,
- 80 g černých oliv bez pecky,
- 30 g kaparů,
- 6 plátků ančoviček v oleji,
- 2 stroužky česneku,
- snítka petržele a sůl.
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a do něj přidáme nakrájené ančovičky, kapary a plátky česneku, které osmahneme dohněda a zmírníme plamen.
- Přidáme olivy, rajčata a feferonku, vaříme na prudkém ohni.
- Omáčka by měla zhoustnout.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente“, scedíme a přihodíme na pánev.
- Promícháme a krátce za stálého míchání ponecháme na prudkém plameni.
- Posypeme petrželkou.